Fri, 02 May 2025جمعه 12 ارديبهشت 1404
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9555892
 
 
 

پيامبر صلی الله علیه وسلم  به عبدالرحمن بن عوف فرمود: (أولم ولو بشاة) «وليمه بده اگرچه گوسفندي باشد». متفق عليه : بخاری (5153)، مسلم (1427)

******************

بريده بن حصيب رضی الله عنه گفت: (لما خطب علي فاطمة رضي الله عنها قال : قال رسول الله صلی الله علیه وسلم  : إنه لابد للعرس من وليمة) «وقتي که علي از فاطمه رضي الله عنها خواستگاري کرد، پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : براي عروسي وليمه لازم است». صحیح ابن ماجه (2419)

******************

سنت است که مرد در هنگام آميزش با زن خویش بگويد : (بسم الله اللهم جنبنا الشيطان و جنب الشيطان ما رزقتنا) «به نام خدا، خداوندا! شيطان را از ما و از آنچه به ما عطا مي‌کني دور بگردان»، پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود: (فإن قضي بينهما ولد لن يضره الشيطان أبدا) «اگر کودکي از آن دو متولد شود، شيطان هرگز به او ضرر نمي‌رساند». متفق عليه : بخاری (5165)، مسلم (1434)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : (إذا تزوج أحدکم امرأة، أو اشتري خادما، فليأخذ بناصيتها، وليسم الله عزوجل و ليدع بالبرکة، و ليقل : اللهم إني أسألک من خيرها وخير ما جبلتها عليه، و أعوذ بک من شرها و شر ما جبلتها عليه). «هرگاه يکي از شما زني را به ازدواج خود درآورد يا خادمي را خريد، دست بر پيشاني‌اش بگذارد و بسم الله بگويد و براي او از خدا طلب برکت کند ». ابوداود (2146)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود: (أحق ما أوفيتم من الشروط، أن توفوا به ما استحللتم به الفروج) «سزاوارترين شروطي که بايد به آن وفا کنيد شروط نکاح است». متفق عليه : بخاری (5151)، مسلم (1418)

******************

از انس بن مالک رضی الله عنه  روايت است : (أن عبدالرحمن بن عوف جاء إلي رسول الله صلی الله علیه وسلم  و به أثر صفرة فسأله رسول الله صلی الله علیه وسلم  فأخبره أنه تزوج امرأة من الأنصار، قال: کم سقت لها؟ قال : زنة نواة من ذهب، قال رسول الله صلی الله علیه وسلم  أولم ولو بشاة) «عبدالرحمن بن عوف نزد پيامبر صلی الله علیه وسلم  آمد در حاليکه آثار زردي (زعفران يا حنا) بر او ديده مي‌شد، پيامبر صلی الله علیه وسلم  از حال او پرسيد، (عبدالرحمن بن عوف) در پاسخ گفت که با زني از انصار ازدواج کرده است. پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : چقدر مهريه برايش قرار داده‌اي؟ گفت به اندازه وزن يک هسته خرما طلا، پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : وليمه بده اگرچه گوسفندي باشد». متفق عليه : بخاری (5153)، مسلم (1427)

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

آیا نوشتن دعا برای آنکه والدین با ازدواج ما راضی شوند، جایز است؟!

آیا نوشتن دعا برای آنکه والدین با ازدواج ما راضی شوند، جایز است؟!

 

جواني هستم که به دختري علاقمند شدم و او نيز من را دوست دارد. در اين بين پدرم مخالف جدي در اين قضيه است ولي خانواده ي او مخالفتي ندارد. دليل مخالفت پدرم بخاطر علاقه اي است که به من دارد و نمي خواهد از شهر دوري که آنها را نميشناسد دختر بگيرد...........اخيرا توسط يکي از آشنايان پيشنهادي بمن شد و آن اين بود که مي تواني براي پدرت دعا بگيري!!! و چون من در اين باره اطلاعاتي ندارم دست به دامان شما برادران بزرگوارم شدم. ميخواهم بدانم دعا گرفتن در اين شرايط جايز است؟ و اصلا دعا گرفتن چيست؟ لطفا اين برادرتان که ميخواهد راه درست از نادرست را تشخيص بدهد راهنمايي کنيد. خدا شما را توفيق دهد...

 

الحمدلله،

خير جايز نيست.

استفاده از اين عمل، يعني نوشتن دعا براي خود يا ديگران داخل در تميمه مي شود و تميمه جايز نيست و گاهي به شرک مي رسد.

در مورد حکم تميمه به فتواي (3805) و (2600) مراجعه کنيد.

در عوض شما مي توانيد خود دعا بخوانيد و مستقيما و بدون هر نوع واسطه اي از الله تعالي بخواهيد که اگر خير و صلاح شما در اين ازدواج است، موانع را از سر راهتان بردارد.

و بهترين دعا اينست که در يک سوم آخر شب از خواب بلند شويد و وضو بگيريد و دو رکعت نماز شب بخوانيد، بعد دست به دعا شويد و با توسل به اسماء و صفات الهي از طلب خود را خداوند بخواهيد.

مثلا بگوييد: خداوندا؛ به حق اسماء و صفاتت و به حق آنکه فقط تو رحمن و رحيم هستي، چنانکه خير و صلاح دنيا و قيامت من در اين ازدواج است، پس موانع را از سر راه بردار، و امثال اين دعا ...

در ضمن بياد داشته باشيد که قرار نيست که خوشبختي شما در اين ازدواج باشد و اين الله تعالي است که عاقبت خير يا شر اين ازدواج را مي داند، بنابراين بايد از الله تعالي بخواهيد که شر را از شما دور کند و در عوض راه خير را به شما عطا فرمايد؛ حال خير ممکن است در اين ازدواج باشد يا نباشد.

الله تعالي مي فرمايد:

« عسَى أَن تَكْرَهُواْ شَيْئًا وَهُوَ خَيْرٌ لَّكُمْ وَعَسَى أَن تُحِبُّواْ شَيْئًا وَهُوَ شَرٌّ لَّكُمْ وَاللّهُ يَعْلَمُ وَأَنتُمْ لاَ تَعْلَمُونَ»(بقره 216)

چه بسا چيزى را خوش نداشته باشيد، حال آن که خيرِ شما در آن است. و يا چيزى را دوست داشته باشيد، حال آنکه شرِّ شما در آن است. و خدا مى‏داند، و شما نمى‏دانيد.

پس بهترين پيشنهاد اين است:

ابتدا خوب و دقيق به معيارهاي يک زن ايده آل از نظر شرعي توجه کنيد. به (972) مراجعه کنيد.

بعد دختري را براي ازدواج انتخاب نماييد که حائز معيارهاي مطرح شده توسط شرع باشد.

آنگاه به موقعيت خود و دختر از نظر فرهنگي و اقتصادي و خانوادگي نگاه کنيد و ببينيد تناسب داريد يا خير؟

چنانکه موارد بالا همگي نمره ي قبولي گرفتند، آنگاه موضوع خواستگاري را با خانواده ي خود مطرح نماييد و رضايت خانواده تان را جلب کنيد. اگر موافقت کردند، توصيه مي کنيم که نماز استخاره هم بخوانيد و در انتها دعا کنيد. به فتواي (886) مراجعه شود.

اگر خانواده ي شما يا دختر مورد نظر موافق نبودند، بهترين راه اين است که دعا نماييد تا اگر آن ازدواج به صلاح شماست خداوند موانع را از سر راهتان بردارد و اگر به صلاحتان نيست، خداوند آنرا از ياد و ذهنتان پاک کند و در عوض دختر مناسبتري که صلاح شما در زندگي با او ست نصيبتان کند.

و در همه ي مراحل سعي کنيد منطقي و عاقلانه تصميم بگيريد و مواظب احساسات خام نواجوانانه نفس خود باشيد.

 

والله اعلم

وصلي الله وسلم علي محمد وعلى آله وأصحابه والتابعين لهم بإحسان إلى يوم الدين

سايت جامع فتاواي اهل سنت و جماعت

IslamPP.Com

 


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.